Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins intervijā laikrakstam "Rossijskaja gazeta" ir paziņojis, ka opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lieta ir atklāta, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

"2015. gadā tika atklāta Borisa Ņemcova slepkavības lieta," sacīja Bastrikins, kurš šo lietu minēja vairāku pērn atklāto skaļo lietu vidū.

Neilgi pēc šīs informācijas parādīšanās Ņemcova ģimenes advokāts Vadims Prohorovs telekanālam "Doždj" pavēstīja, ka Ņemcova slepkavības lietu nevar uzskatīt par atklātu, jo izmeklētāji nav atraduši nozieguma pasūtītājus un nav noskaidrojuši viņu motīvus.

Ņemcova lieta ir atklāta tikai izpildītāju līmenī, bet ar to nepietiek, lai lietu uzskatītu par atklātu, sacīja Prohorovs.

"Bastrikins vai nu nav lietas kursā par notiekošo, vai arī apzināti maldina cilvēkus. Jebkurš kriminālists pateiks, ka neviens noziegums, it īpaši pasūtījuma slepkavība, nevar tikt uzskatīts par atklātu, kamēr nav noskaidroti pasūtītāji un organizētāji, kā arī viņu motīvi. Nedz pasūtītāju, nedz organizētāju, nedz viņu motīvu lietā pagaidām nav," uzsvēra advokāts.

Decembrī Krievijas opozīcijas partijas PARNAS līdzpriekšsēdētājs Iļja Jašins ar atklātu vēstuli vērsās pie Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova saistībā ar Ņemcova slepkavību.

"Man ir detalizēti zināmi šīs lietas apstākļi, un es uzskatu, ka mana biedra slepkavības pēdas tiešā veidā ved uz Groznijas oficiālajiem kabinetiem," norādīja Jašins.

Cits Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs pirms tam kādā mītiņā, paziņoja, ka Ņemcovu ir nogalinājis Kadirovs, iespējams, pēc Putina pavēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!