Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas izmeklētāji otrdien veikuši kratīšanu opozīcijas aktīvistu dzīvesvietās.

"Kratīšanas veiktas vairākos reģionos," teikts Izmeklēšanas komitejas izplatītajā paziņojumā.

Kratīšanas saistītas ar izmeklēšanu lietā par masu nemieriem Maskavā pērn 6.maijā pirms pašreizējā prezidenta Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijas.

Pēc izmeklētāju sniegtās informācijas, aktīvistu dzīvesvietās Jaroslavļā un Belgorodā atrastas lodes un marihuāna.

Konfiscētas arī datoru atmiņas un korespondence, kas pierāda, ka aktīvisti esot tikušies ar diviem nu jau arestētiem opozīcijas aktīvistiem no Maskavas, kuri "centušies viņus pārliecināt par labu dalībai masu nemieros", skaidroja izmeklētāji.

Otrdien Jaroslavļā aizturēti vairāki cilvēki.

Pagājušā gada 6.maija mītiņš, kas tika rīkots, protestējot pret Putina atkārtotu ievēlēšanu Krievijas prezidenta amatā, Maskavā pārauga sadursmēs starp demonstrantiem un policiju.

Izmeklētāji apgalvo, ka Krievijas Kreisās frontes līderis Sergejs Udaļcovs, kā arī aktīvisti Konstantīns Ļebedevs un Leonīds Razvozžajevs bija izplānojuši masu nemierus un saņēmuši naudu no Gruzijas parlamenta deputāta Givi Targamadzes ar mērķi Krievijas reģionos aizsākt nekārtības.

Pagājušajā mēnesī Ļebedevam tika piespriests divarpus gadu cietumsods, Udaļcovam pašreiz noteikts mājas arests, bet Razvozžajevs atrodas pirmstiesas apcietinājumā.

Pēc pagājušā gada 6.maija mītiņa kopumā apsūdzības izvirzītas 26 cilvēkiem. Opozīcija apgalvo, ka varasiestādes iecerējušas notiesāt nevainīgus cilvēkus, lai iebiedētu pārējos disidentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!