Foto: Reuters/Scanpix

Divi Krievijas iznīcinātāji trešdien, 17. septembrī, pārkāpuši Zviedrijas gaisa telpu, ziņo Zviedrijas portāls "The Local".

Trešdien divi Krievijas iznīcinātāji pacēlās no Kaļiņingradas, aplidoja Polijas robežu un tad zemā augstumā devās pāri Baltijas jūrai Zviedrijai piederošās Ēlandes salas virzienā.

Pēc tam, lai pārtvertu Krievijas iznīcinātājus, Zviedrijas armija pacēla vairākus iznīcinātājus, kas Zviedrijas telpu pameta.

Liberālās partijas līderis Jans Bjērklunds portālam norādīja, ka Krievijas veiktie pārkāpumi ir "nedaudz nopietnāki" nekā līdz šim, un Krievijas aktivitāte turpina augt. "Šobrīd ir eskalācija, kas ir iemesls, kāpēc es esmu norādījis uz nepieciešamību stiprināt valsts aizsardzību," skaidro Bjērklunds.

Savukārt nākamās Zviedrijas valdības iespējamās veidotāj partijas biedrs Urbans Alīns norāda, ka, ja informācija par Krievijas iznīcinātājiem ir patiesa, tad "tas ir viens no smagākajiem pārkāpumiem, kāds ir redzēts" Zviedrijas gaisa telpā.

Zviedrijas Bruņoti spēki par notikušo vēl nav snieguši komentāru.
Portāls vēsta, ka, iespējams, Krievijas mērķis bija pārbaudīt, cik ātri Zviedrija var reaģēt.

Savukārt Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess sociālajā tīklā "Twitter" norādīja, ka pārkāpums noticis, kamēr Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Blits apsprieda valsts reģionālo un militāro drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!