Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas bruņotie spēki no Moldovas varētu veikt uzbrukumu Ukrainā esošajai Odesas pilsētai, atsaucoties uz ASV Senatora Džona Makeina piektdien intervijā televīzijai TSN pausto, vēsta ziņu aģentūra "Ukrinform".

Saskaņā ar Makeina teikto, tā kā Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau savā kontrolē ieguvis Ukrainas austrumus, nākotnē var gaidīt jaunus uzbrukumus, tajā skaitā arī Mariupolei un Odesai.

"Ja viņš [Putins] domā, ka var tikt cauri sveikā, viņš centīsies no Moldovas uzbrukt Odesai. Viņam Piedņestrā ir 1400 Krievijas karavīri, vai tā saucamie miera uzturētāji," Makeinu citē "Ukrinform".

Jau ziņots, ka pēc Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālās tikšanās Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs norādīja - ja notiks mēģinājumi radīt nemierus Ukrainas pilsētās Harkovā un Odesā, tas varētu kļūt par vienu no aspektiem, lai diskutētu par tālākām sankcijām pret Krieviju.

Harkovas un Odesas pilsētās Ukrainas austrumos iepriekšējās nedēļās notikuši terorakti, kuros gājuši bojā un ievainojumus ieguvuši vairāki cilvēki. Ukrainas valdība šos teroraktus saista ar prokrievisko kaujinieku aktivitātēm un viņu centieniem destabilizēt situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!