Foto: Reuters/Scanpix

Kuģa "Daļnij Vostok" avārijas upuru skaits Ohotskas jūrā sasniedzis 56 cilvēkus, glābējiem jūrā atrodot vēl divu Krievijas pilsoņu līķus, vēsta Krievijas televīzijas kanāls "Doždj".

Patlaban turpinās vēl 13 bez vēsts pazudušu cilvēku meklēšana.

Uz kuģa atradušies arī trīs Latvijas pilsoņi. Divi no viņiem ir dzīvi, bet par trešo ziņu nav, liecina Latvijas Ārlietu ministrijas informācija.

Kā ziņots, Traleris "Daļnij Vostok" avarēja ap plkst.6.15 pēc vietējā laika. SOS signāls no tralera nav saņemts. Uz kuģa atradās 132 cilvēki - 78 Krievijas pilsoņi un 54 ārzemnieki. Uz kuģa bijuši 42 Birmas pilsoņi, trīs - Latvijas, četri - Ukrainas un pieci Vanuatu pilsoņi. Lielākā daļa kuģa komandas bijuši Krievijas Sahalīnas salas iedzīvotāji.

Visiem izdzīvojušajiem konstatēta ķermeņa atdzišana, jo ūdens jūrā nav pārsniedzis plus divus grādus.

Sahalīnas apgabala gubernators Oļegs Kožemjako paziņojis, ka zvejas traleris "Daļnij Vostok" apgāzies. Tas noticis brīdī, kad zvejnieki cēluši ārā tīklus, vēsta "Interfax.ru".

Kožemjako skaidrojis, ka avārijā bijis vainojams balasta trūkums - balasta tvertnes bijušas tukšas, tādēļ kuģis nav spējis atgriezties līdzsvara stāvoklī, kad jūrnieki cēluši ārā 80 tonnu smago trali.

Kuģis būvēts 1989.gadā Krievijā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu "Stende" kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā.

Pērn kuģi iegādājies uzņēmums "Magellan", un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bijusi Neveļska, Sahalīnā.

Kā noskaidrojis "Doždj", traleris bijis piemērots kuģošanai nearktiskās jūrās, kurās ir ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!