Foto: Sputnik/Scanpix

Uz Libānas galvaspilsētu Beirūtu lidojošās aviokompānijas sākušas mainīt maršrutus Vidusjūrā notiekošo Krievijas karaflotes manevru dēļ, sestdien paziņoja Beirūtas lidostas amatpersona.

"Visām lidmašīnām, kas ielido vai izlido no Beirūtas lidostas, drošības dēļ ir jāmaina savi maršruti," sacīja amatpersona.

Libānas Civilās aviācijas pārvaldes paziņoja, ka gaisa satiksme no Beirūtas turpinās funkcionēt normāli. Tomēr Libānas nacionālā aviokompānija "Middle East Airlines" brīdināja, ka tās lidojumi uz dažām Tuvo Austrumu un Persijas līča valstīm prasīs ilgāku laiku jauno maršrutu dēļ.

Savukārt "Kuwait Airways" paziņoja, ka piesardzības dēļ apturēs visus lidojumus no un uz Beirūtu.

Krievija piektdien lūdza Libānu nākamās trīs dienas nodrošināt, ka lidojumi no Beirūtas lidostas izvairās no Vidusjūras austrumiem, paziņojis transporta ministrs Gazi Zeaiters.

Krievija, kura veic uzlidojumus Sīrijā, "lūgusi Libānas varasiestādes nodrošināt, ka lidmašīnas no Beirūtas lidostas ceļā uz rietumiem izvairās lidot virs rajona Vidusjūras teritoriālajos ūdeņos sestdien, svētdien un pirmdien paredzēto manevru dēļ", pavēstīja Zeaiters. Viņš sacīja, ka Beirūtai ir "iebildumi pret Krievijas prasību".

Krievijas aviācija 30. septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu prezidenta Bašara al Asada valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!