Foto: AP/Scanpix

Krievijas trimdas uzņēmēja, oligarha Borisa Berezovska līķa sekcijas rezultāti liecina, ka viņš pakāries, taču, kā norāda Krievijas mediji, tas rada vēl vairāk jautājumu, jo nav skaidrs, kā viņš to izdarījis.

Krievijas mediji norāda, ka līķis atrasts guļam uz grīdas un, lai gan speciālisti norāda, ka tas neizslēdz pakāršanās versiju, mediji aicina tomēr gaidīt toksikoloģijas rezultātus. Portāla "RIA Novosti" aptaujāti eksperti uzskata, ka ir pārāk agri runāt par to, ka Berezovskis ir izdarīja pašnāvību, jo vēl ir jāsagaida pārējo ekspertīžu rezultāti. Policija gan ir norādījusi, ka vardarbības pēdas nav atrastas.

Arī likumsargi sacījuši, ka tas, ka līķis gulējis uz grīdas neizslēdz to, ka kādu brīdi tas bijis arī pakārtā stāvoklī. Kāds tuvs Berezovska draugs medijiem pastāstījis, ka blakus līķim atrasta šalle. Tomēr oficiāli nav zināms, kā tieši oligarhs pakāries.

Policija arī pagaidām nav oficiāli nosaukusi nāves apstākļus, tie, kamēr nebūs toksikoloģijas un histoloģijas testu rezultātu, tiek dēvēti kā neskaidri. Arī Berezovska ģimene vēl nav identificējusi līķi.

Jau vēstīts, ka 67 gadus vecās Berezovska līķis atrasts sestdien, 23.martā.

Policijas eksperti piesardzības dēļ svētdien pārbaudīja, vai mājā nav bīstamu ķīmisku un radioaktīvu vielu. Tās netika atrastas.

Kādreizējā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina varas laikā Kremlim pietuvinātais biznesmenis Berezovskis bija tuvs draugs bijušajam Krievijas izlūkdienesta virsniekam Aleksandram Ļitviņenko, kurš 2006. gadā mira pēc saindēšanās ar radioaktīvo poloniju-210. Tiek uzskatīts, ka ar Krievijas prezidentu Putinu kritizējošā Ļitviņenko nāvi varētu būt saistītas augstākās Maskavas varas aprindas.

Lielbritānijas mediji vēsta, ka Berezovskis pēdējos mēnešos ārstējies no depresijas. Laikraksts "The Sunday Times" vēsta, ka ārsti Berezovskim uzstādījuši diagnozi - "klīniskā depresija". Visdrīzāk dvēseles nomāktība sākusies pēc tam, kad Berezovsis tiesas procesā zaudējis citam krievu uzņēmējam - Romānam Abramovičam.

2003.gadā Berezovskim sekmīgi izdevās tiesā apstrīdēt Maskavas prasību viņu izdot, iegūstot politisko patvērumu Lielbritānijā.

Žurnāls "Forbes" 2008.gadā Berezovska kapitālu novērtēja par 1,3 miljardiem dolāru. Berezovskis savas bagātības sāka gūt līdz ar PSRS sabrukumu. 1989.gadā viņš izveidoja uzņēmumu "LogoVaz", kas tirgojās ar no ārvalstīm atsauktiem "Vaz" markas automobiļiem, bet 1991.gadā kļuva par oficiālo Vācijā ražoto automašīnu "Mercedes-Benz" importētāju Krievijā.

Berezovskis darbojies arī banku sektorā, bet 90.gadu beigās apmēram gadu bija arī Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!