Foto: AP/Scanpix

Krievijas karaspēka ievešana Ukrainā no Maskavas puses būtu nopietna kļūda, svētdien sacīja ASV prezidenta nacionālās drošības padomniece Sūzena Raisa, uzsverot, ka Ukrainas sašķelšana nav nedz Krievijas, nedz Eiropas vai ASV interesēs.

Telekompānijas NBC pārraidē "Meet the Press" Raisai tika uzdots jautājums par iespējamo scenāriju, kurā Krievija varētu nosūtīt karaspēku uz Ukrainu, lai tur atjaunotu Maskavai draudzīgāku valdību.

"Tā būtu nopietna kļūda," sacīja Raisa. "Valsts sašķelšana nav nedz Ukrainas vai Krievijas, nedz Eiropas vai ASV interesēs. Vardarbības atgriešanās un situācijas eskalācija nav neviena interesēs."

"Bet pastāv daudzas iekšējas pretrunas starp Ukrainu, kurai ir senas vēsturiskas saites ar Krieviju, un mūsdienu Ukrainu, kas grib ciešāk integrēties ar Eiropu. Šī nepieciešamība nav savstarpēji izslēdzoša," skaidroja amatpersona.

Atbildot uz jautājumu, vai Krievijas prezidents Vkladimirs Putins varētu raudzīties uz Ukrainu kā uz Krievijas ietekmes sfēru Aukstā kara kontekstā, Raisa sacīja, ka "viņš var".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!