Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas miljardieris Mihails Prohorovs sestdien paziņoja, ka esot aizgājis no biznesa un turpmāk pievērsīšoties tikai politikai.

"Esmu parakstījis trasta līgumu, saskaņā ar kuru mani partneri no grupas ONEKSIM pārvalda manus aktīvus," sacīja Prohorovs žurnālistiem paša dibinātās partijas "Pilsoniskā platforma" kongresa pārtraukumā Maskavā.

Savukārt runā kongresā viņš sacīja: "Arī es esmu iestājies partijā un no šīs dienas nodarbošos tikai ar politisko darbību."

Liberālā partija "Pilsoniskā platforma" tika nodibināta jūnijā, taču līdz šim nebija zināms, ka Prohorovs tajā ir iestājies. Viņš tika ievēlēts par partijas līderi, nebūdams tās biedrs.

Martā Krievijas prezidenta vēlēšanās Prohorovs saņēma 7,98% balsu, iegūstot trešo vietu.

Pēc žurnāla "Forbes" vērtējuma, Prohorovs ir septītais bagātākais cilvēks Krievijā un viņa īpašumu vērtība ir 13 miljardi ASV dolāru (septiņi miljardi latu).

Prohorovs lielāko daļu savas bagātības nopelnīja, īsi pirms 2008.gada krīzes pārdodot viņam piederošos 25% akciju Krievijas kalnrūpniecības firmā "Noriļskij ņikeļ". Viņam pieder akcijas izejvielu ieguves uzņēmumos "Rusal" un "Poļus zoloto", energokompānijā "Kvadra" un daudzos citos uzņēmumos, kurus viņš kontrolē ar savas investīciju kompānijas ONEKSIM starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!