Foto: Publicitātes foto

Krievijas Aizsardzības ministrija pirmo reizi publicējusi fotogrāfijas ar jauno militāro tehniku, kuras oficiālā demonstrēšana paredzēta 9. maija parādē Maskavā.

"Parādē Maskavā pirmo reizi piedalīsies perspektīvi bruņutehnikas paraugi uz "Armata", "Kurganec", "Bumerang" platformām," teikts parakstā pie fotogrāfijām, kas publicētas Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālajā "Twitter" kontā.

Tiesa, redzamajos attēlos, kas uzņemti parādes mēģinājumos Piemaskavā, tehnika daļēji ir segta ar brezenta pārvalkiem.

Vēstīts, ka par Maskavas uzvaras dienas militārās parādes galveno notikumu jākļūst jaunās bruņutehnikas, tai skaitā tanka T-14 "Armata" demonstrēšanai.

Tanka T-14 fotogrāfijas internetā noplūda jau martā, kad tehnika tika transportēta. Savukārt aprīlī "Gazeta.ru" ziņoja par avotu teikto, ka jaunajiem tankiem parādes mēģinājumu laikā radušās tehniskas problēmas.

"Armata" tanks ir daļa no masīvās, miljardiem dolāru vērtās pārapbruņošanās programmas, kuras mērķis ir atjaunot pēc PSRS sabrukuma zaudēto Krievijas militāro potenciālu.

"Armata" tanka galvenā vizuālā atšķirība, ir septiņi riteņi. Citi pašreiz Krievijas bruņojumā esošie tanki ir veidoti uz PSRS laikā izstrādātām šasijām ar sešiem riteņiem katrā pusē. Raksturīga pazīme ir arī garais un stūrainais tornis, kas atgādina moderno Rietumu tanku dizainu. Atšķirībā no citiem Krievijas tankiem, šajā tornī ekipāža neatrodas. Apkalpe sēž no munīcijas atsevišķā bruņotā kapsulā.

Jaunie T-14 tanki ir būvēti uz "Armata" universālās kaujas platformas, kas paredzēta izmantošanai par bāzi dažādu kaujas mašīnu izgatavošanai.

Šo šasiju plānots izmantot jaunu bruņutransportieru, pašgājēja artilērijas, kā arī pilnībā automatizētu bezpilota tanku izgatavošanai, informēja ražotājs. Viena veida šasija padarīs tehnikas ražošanu un apkopi vienkāršāku un lētāku.

Vairāk par Krievijas jaunās paaudzes tanku T-14 "Armata" var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!