Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas oligarhs Viktors Vekselbergs, pret kuru nesen tika noteiktas ASV sankcijas, ir izmantojis savu firmu, lai samaksātu apmēram 500 000 ASV dolāru ASV prezidenta Donalda Trampa personīgajam advokātam Maiklam Koenam, otrdien ziņoja ASV mediji.

Telekanāls CNN ziņoja, ka iespējamās Krievijas iejaukšanās ASV prezidenta vēlēšanās izmeklētāji ir nopratinājuši "Renova Group" valdes priekšsēdētāju Viktoru Vekselbergu un viņa radinieku Endrū Intreiteru, kurš vada šīs firmas ASV filiāli "Columbus Nova".

Pornoaktrises Stefānijas Klifordes, kas pazīstama ar pseidonīmu Stormija Danielsa, advokāts Maikls Avenati publiskoja dokumentu, kurā apgalvots, ka Vekselbergs un Intreiters pārskaitījuši Koenam "aptuveni 500 000 dolāru" astoņos maksājumos.

Šie pārskaitījumi Koena firmai "Essential Consultants" veikti no 2017. gada janvāra līdz augustam, tātad jau pēc ASV prezidenta vēlēšanām, bet laikā, kad Koens vēl bija Trampa personīgais advokāts. Šo firmu Koens pirms tam bija izmantojis, lai samaksātu Klifordei 130 000 dolāru.

Laikraksts "The New York Times" un telekanāls "NBC News" ziņoja, ka ir izskatījuši finanšu dokumentus, kuri apstiprina Avenati apgalvojumus.

Vekselbergs ir viens no septiņiem ar Kremli saistītiem oligarhiem, pret kuriem Trampa administrācija aprīlī noteica sankcijas.

Koens samaksāja Klifordei 130 000 dolāru 2016. gada oktobrī. Viņa apgalvo, ka šī nauda viņai samaksāta, lai viņa klusētu par 10 gadus senu dēku ar Trampu.

"The New York Times" ziņoja, ka Koena firmai lielas naudas summas pārskaitījuši arī citi uzņēmumi, tai skaitā AT&T, "Novartis Investments S.A.R.L." un "Korea Aerospace Industries".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!