Foto: RIA Novosti/Scanpix

Opozīcijas pārstāvji trešdien Krievijas prezidenta kancelejā iesnieguši sarakstu ar personām, kuras opozīcija uzskata par politieslodzītajiem un būtu jāapžēlo, vēsta aģentūra "Itar – Tass".

Saraksts tiks nodots Krievijas Prezidenta cilvēktiesību un pilsoniskās sabiedrības veicināšanas padomes priekšsēdētājam Mihailam Fedotovam, pastāstīja viens no akcijas dalībniekiem Krievijas Valsts domes deputāts Genādijs Gudkovs.

Par dokumenta tālāko likteni lems pēc iepazīšanās ar tā saturu, vēl pirms to saņemšanas informēja Fedotovs.

Opozīcija sarakstu iesniegt plānoja jau 4. februārī, pēc Maskavā notikušajiem mītiņiem, taču to neizdarīja, jo nacionālo organizāciju pārstāvji pieprasīja tajā iekļaut savus par nacionālā naida kurināšanu un citiem pārkāpumiem notiesātos biedrus.

Jau vēstīts, ka 4. februārī Maskavā un citās Krievijas pilsētās notika masveida akcijas, kuras rīkoja gan tagadējās Krievijas varas pretinieki, gan atbalstītāji. Pasākumos piedalījās aptuveni 230 tūkstoši cilvēku.

Maskavā notika gan opozīcijas rīkotais mītiņš "Par godīgām vēlēšanām", gan pašreizējā premjera un prezidenta amata kandidāta Vladimira Putina atbalstītāju pasākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!