Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs piektdien izlaists no aizturēšanas centra Maskavā, kur izcieta 15 dienu ilgu ieslodzījumu par 1. martā plānotās protesta akcijas popularizēšanu, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Svētdien plānotā opozīcijas protesta vietā notika 27. februārī noslepkavotā opozicionāra Borisa Ņemcova piemiņas gājiens.

"Mūsu aktivitāte nemaz nemainīsies, mēs nemazināsim savas pūles, mēs neatkāpsimies," Navaļnijs paziņoja pēc iznākšanas no cietuma.

"Notikušais teroristiskais uzbrukums nav sasniedzis savus mērķus, tas nevienu nenobiedēja, nenobiedēja mani un manus sabiedrotos," viņš pastāstīja žurnālistiem.

Navaļnijs iepriekš ir teicis, ka Ņemcovs, domājams, nogalināts pēc valsts politisko līderu, tai skaitā prezidenta Vladimira Putina, pavēles.

Navaļnijs un viņa brālis Oļegs ir notiesāts par 30 miljonu rubļu (0,44 miljoni eiro) zādzību no diviem uzņēmumiem. Oļegam piespriesti 3,5 gadi cietumā, bet Aleksejam tāds pats termiņš nosacīti.

Abi brāļi apgalvo, ka lietas pret viņiem ir politiski motivētas. Līdzīgi kā Ņemcovs, arī Navaļnijs ir centies izgaismot augstu amatpersonu un Putina sabiedroto korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!