Foto: Sputnik/Scanpix
Bijušais Krievijas pareizticīgo baznīcas preses sekretārs Vsevolods Čaplins intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" pirmdien paziņoja, ka "nācijas ienaidniekus drīkst un vajag nogalināt".

Čaplins arī norādīja, ka nepieciešamas diskusijas par nāvessoda atjaunošanu.

"Tas nebija pareizs lēmums. Dievs pats nepārprotami (..) attaisno liela skaita cilvēku nogalināšanu, lai glābtu citus. Nevis lai sodītu, bet lai liktu nākt pie prāta, lai disciplinētu," intervijā uzsvēra priesteris.

"Kāda vaina iekšējā ienaidnieka iznīcināšanai? Dažu cilvēku nogalināšana ir pieļaujama un nepieciešama," piebilda odiozais garīdznieks, kas jau iepriekš bijis pazīstams ar ārkārtīgi pretrunīgi vērtētiem izteikumiem.

Piemēram, 2014. gadā tā dēvētajā Pasaules krievu tautiešu padomē viņš paziņoja, ka Krievija spēj "sakaut Ameriku un tās atbalstītājus".

Savukārt kādā 2015. gada intervijā Čaplins paziņoja, ka Krievijai esot tiesības "aizstāvēt sevi jebkurā pasaules valstī vai reģionā".

Čaplins iepriekš vadīja Krievijas pareizticīgo baznīcas departamentu sakariem ar sabiedrību, taču pagājušā gada decembrī tika no šī amata atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!