Foto: F64

Krievijas parlamenta augšpalāta trešdien apstiprināja pretrunīgi vērtēto likumprojektu par homoseksuālisma propagandas aizliegumu bērnu un pusaudžu vidū.

Par daudz peltā likumprojekta pieņemšanu nobalsoja 137 Federācijas padomes likumdevēji, bet viens atturējās.

Lai likumprojekts iegūtu likuma spēku, tas vēl jāparaksta prezidentam, kas, domājams, notiks bez šķēršļiem.

Likumprojekts nosaka, ka ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām.

"Tradicionālas seksuālas attiecības ir attiecības starp vīrieti un sievieti. (..) Šīm attiecībām nepieciešama īpaša aizsardzība no valdības puses," norādīja viena no likumprojekta autorēm.

Privātpersonām, kas izmanto medijus, tostarp internetu, lai propagandētu homoseksuālismu, likumprojektā paredzēti naudassodi līdz pat 100 000 rubļu (1500 latu), bet organizācijām - līdz pat miljonam rubļu. Organizācijas var arī tikt slēgtas uz laiku līdz pat 90 dienām.

Līdzīgi naudassodi attiecināti arī uz ārvalstu pilsoņiem, kuriem var tikt piemērots arī līdz pat 15 dienām ilgs apcietinājums un deportēšana.

Cilvēktiesību aktīvisti un Rietumu valdības šo likumprojektu jau vairākkārt kritizējušas, uzskatot, ka tas tiks izmantots, lai attaisnotu represijas pret gejiem augošās homofobijas apstākļos.

Trešdien Federācijas padome apstiprināja arī likumprojektu, kas aizliedz nodot Krievijas bāreņus adoptācijai viendzimuma pāriem ārvalstīs vai pat neprecētām personām tajās valstīs, kur legalizētas viendzimuma pāru savienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!