Foto: DELFI.lt

Krievijai parādījies jauns tilts, kas ved uz Lietuvas teritoriju. Uz robežas ar Kaļiņingradas apgabalu uzcelts jauns tilts, kura celtniecība ar Lietuvu nav saskaņota, taču, kā izrādījies, tas arī nav bijis nepieciešams, vēsta "rus.Delfi.lt".

Jaunais tilts, kas savieno Sovetsku ar Panemuni, uzcelts salīdzinoši nesen. Pagaidu tilts tāpat radījis problēmas kuģu satiksmē.

Tomēr amatpersonas paziņojušas, kas šis tilts nav domāts tankiem, jo Nemūna šajā vietā ir tik sekla, ka tanki pār to Lietuvas teritorijā nokļūtu arī bez tilta.

Jaunais tilts bija jāuzceļ Krievijas un Lietuvas savstarpējā projektā "Apvedceļa būvniecība Panemune - Sovetska ar tiltu pār Nemunu". Taču šajā gadījumā runa bijusi par citu tiltu.

Lietuvas autoceļu direkcijas direktors Egidijs Skrodjanis "Delfi" sacījis, ka pagaidu tiltu Krievija uzcēlusi, lai atvieglotu "īstā" tilta būvniecību.

Krievija jau tagad darot visu, lai šis tilts netraucētu kuģu satiksmei.

Lietuva par tilta celtniecību nav tikusi informēta, taču tai nekādu pretenziju nav, jo ar to vien nācies vienoties, ka tilts kuģu satiksmei netraucēs.

Tāpat Lietuva atzinusi, ka šis tilts, kas kalpos vien 1,5 gadus, ir pagaidu būve un tā celtniecību nebija nepieciešams saskaņot.

"Panemunes apvedceļa būvniecība ir Lietuvas un Krievijas Federācijas kopprojekts, kur Lietuvas pusē būvniecību īsteno AS "Latvijas tilti" un Lietuvas uzņēmums "Kauno Keliai", kam nav saistības ar pagaidu tilta būvniecību. Pagaidu tilta būvniecību koordinējusi Krievijas Federācija," portālu "Delfi" informēja "Latvijas tilti" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!