Foto: LETA

Luksusa dzīvokļi, zemesgabals Jūrmalā, restorāns, 'Skonto' stadions un kuģi. Tā ir tikai daļa no kādreizējās "Parex bankas" aktīviem, kurus pēdējā laikā ir izdevies realizēt, valstij atgūstot vismaz daļu no bankas glābšanā ieguldītajiem līdzekļiem. Valdība vienu no tā laika lielākajām bankām glāba 2008.gada nogalē, kopumā ieguldot gandrīz 1,4 miljardus eiro, bet patlaban banka ir sadalīta "labajā" – AS "Citadele banka" un "sliktajā" - AS "Reverta", kuras uzraudzībā tad arī nodoti problemātiskie aktīvi (kredīti, parādi utt.).

"Reverta" 2014.gada pirmos sešus mēnešus ir atmaksājusi Valsts kasei 31,1 miljonu eiro. Kopumā šā gada laikā "Reverta" Valsts kasei ir atmaksājusi jau 66,7 miljonus eiro. Sešos mēnešos "Reverta" ir pārdevusi kopumā 264 nekustamos īpašumus par kopējo summu 16,3 miljoni eiro.

Portāls "Delfi" apkopo dažus no lielākajiem aktīvu atgūšanas darījumiem.


Lielākais 2014.gada darījums – ‘Skonto’ stadions


Foto: F64

Lielākais 2014.gada darījums ir bijis "Skonto" stadiona kompleksa pārdošana par 13,8 miljoniem eiro, kā rezultātā atgūta ne vien aizdevuma pamatsumma un procenti, bet arī visi ar īpašuma uzturēšanu saistītie izdevumi. Īpašuma sastāvs bija četri zemes gabali ar kopējo platību 45 993 m², t.sk. zemes gabals, uz kura atrodas daudzfunkcionāla sporta halle, stadions un noliktava 34 906 m², neapbūvēts zemes gabals 4337 m², neapbūvēts zemes gabals 4300 m², neapbūvēts zemes gabals 2390 m². Objekta izsoles sākuma cena bija 12 500 000 eiro.

Zivju restorāns Daugavas krastā


Foto: Publicitātes attēli

'Reverta' par 649 000 eiro ir pārdevusi zivju restorānu, kurš atrodas Citadeles iela 7, Rīgā. Īpašums sastāvēja no 606 kvadrātmetru zemes gabala un 108 kvadrātmetru ēkas.

Koka ēka Jūrmalā par 1,23 miljoniem eiro


Foto: Publicitātes attēli

Par 1 235 000 eiro pārdots
nekustamā īpašuma objekts Jūrmalā
, Kāpu ielā 107. Šī sliktā stāvoklī esošā koka būve izvietota uz 6449 kvadrātmetru liela zemesgabala.

Ekskluzīvs dzīvoklis Rīgā


Foto: AFI

Pulkveža Brieža iela 7 pārdots ekskluzīvs dzīvoklis ar platību 147 kvadrātmetri. Tas bija iekļauts pat gada labāko dizaina dzīvokļu sarakstā. Dzīvoklis pārdots par 352 000 eiro.

Pārdots pēdējais no septiņiem kuģiem


Foto: Publicitātes attēli

Šogad ir pilnībā pabeigts vien no sarežģītākajiem NVS valstu projektiem, kura ietvaros tika realizētas visas Reverta kredītu portfelī atrodošās kuģu ķīlas. Pēdējais no septiņiem kuģiem sadarbībā ar klientu tika pārdots šā gada jūnijā par 675 000 ASV dolāru. Restrukturizācijas plāna ietvaros vienlaicīgi ar pārdošanas darījumu tika saņemta arī būtiska naudas summa no kredīta galvotāja. Visas kredīta darījumā iesaistītās puses bija no NVS valstīm - Azerbaidžānas,
Krievijas
, Ukrainas, savukārt kuģi - dažādu segmentu un lieluma, sākot no mazajiem upju kuģīšiem līdz sauskravu kuģiem ar 7 kravnesības tonnām. Kopumā šī projekta realizācija aizņēma sešus gadus, jo tas aizsākās vēl bijušās "Parex bankas" laikā un tika pārņemts pēc bankas sadalīšanas.

Daudzdzīvokļu nams Viļņā


Foto: Publicitātes attēli

"Reverta" piedalījusies arī daudzdzīvokļu mājas (58 dzīvokļi) Viļņā, Lietuvā, celtniecības pabeigšanā. 2014. gadā tika realizēta dzīvokļu pārdošana par 875 000 eiro. Kopumā projekta ietvaros saņemti naudas līdzekļi 1,43 miljonu eiro apmērā, t.sk. procentu maksājumi un līgumsods.

Tiesvedība par 15,9 miljoniem eiro


Foto: LETA

Šā gada 1. augustā un 23.septembrī ir stājies spēkā
Rīgas apgabaltiesas
spriedums un papildspriedums "Revertas" prasībā par Valērija Kargina un Krievijā reģistrētās kompānijas Olimpija (ООО "Олимпия") cesijas līguma atzīšanu par spēkā neesošu. Tādējādi par spēkā neesošu ir atzīts līgums par prasījuma tiesību nodošanu "Olimpijai" 15,9 miljonu eiro apmērā.

Tiesa lēmums arī nosaka tiesāšanās izdevumu piedziņu vienādās daļās no Kargina un "Olimpijai" 14 895 eiro apmērā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!