Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs pirmdien ieradies vizītē Krievijas anektētajā Krimas pussalā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Medvedevs ir augstākā Krievijas amatpersona, kura ieradusies vizītē Ukrainas pussalā pēc tās pievienošanas Krievijai. Premjers Krimas galvaspilsētā Simferopolē ieradies kopā ar Krievijas ministriem.

Simferopolē tiks apspriesta Krimas attīstība, mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Medvedevs.


Vēstīts, ka Krievija ir okupējusi un anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Maskava ir paziņojusi, ka aizstāv krievvalodīgos un patur tiesības savus tautiešus aizsargāt arī citos Ukrainas reģionos. Ukraina ir nobažījusies, ka Krievijas spēki varētu iebrukt Ukrainas austrumos.

Pēc 16. martā Krimā notikušā starptautiski neatzītā referenduma, kurā 97% balsotāju izteikuši vēlmi pievienoties Krievijai18. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par pussalas uzņemšanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Jau no februāra beigām Krimas pussalu kontrolēja Krievijas spēki - bloķējot vai ieņemot militāros un citus svarīgus objektus. Uz 26. martu Krievijas spēki jau bija pilnībā pārņēmuši visas Ukrainas militārās bāzes Krimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!