Foto: DELFI

Krievijas propagandas medijs "Sputnik" Igaunijā atklājis ziņu portālu igauņu un krievu valodā.

Tallinā strādājošie "Sputnik" žurnālisti un redaktori šajā portālā ievietos publikācijas par starptautiskajiem un vietējiem notikumiem un sniegs viedokļus par aktualitātēm.

Plašsaziņas līdzeklis "Sputnik" darbojas vairākās valstīs un tiek uzskatīts par Kremļa propagandas ruporu. "Sputnik" ir daļa no Krievijas valstij piederošās informācijas aģentūras "Rossiya Segodnya", kuru vada Eiropas Savienības sankcijām pakļautais Dmitrijs Kiseļovs. "Sputnik" tika izveidots 2014.gada novembrī, bet tā vietne latviešu valodā sākusi darbu februāra sākumā.

Saistībā ar vietnes latviešu un krievu valodā darbības sākšanu Latvijā tiek apsvērtas sankcijas pret "Sputnik".

Latvijas Drošības policijas preses sekretāre Līga Pētersone pagājušajā nedēļā norādīja, ka ""Sputnik" versijas latviešu valodā atvēršana vēlreiz apliecina Krievijas centienus izplatīt Latvijas informācijas telpā sev vēlamus propagandas vēstījumus".

Informācijas aģentūra "Rossija segodņa" tika dibināta ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina dekrētu 2013.gada 9.decembrī, apvienojot ziņu aģentūru "RIA Novosti" un radiostaciju "Golos Rossiji". Tā tiek uzskatīta par galveno Kremļa propagandas instrumentu Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!