Foto: AFP/Scanpix
Ar Krievijas komandas uzvaru sestdien noslēdzies pasaulē pirmais tanku biatlons, ko poligonā netālu no Maskavas šonedēļ rīkoja Krievijas militāristi, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Sacensībās ar T-72B tankiem bez pašas Krievijas piedalījās arī bijušās PSRS valstis - Kazahstāna, Baltkrievija un Armēnija.

"Es nezinu, kā mēs to izdarījām. Vienkārši sēdāmies mašīnā un braucām, domājot par to, ka visa Krievija uz mums skatās," stāsta uzvarētāju tanka vadītājs – 19 gadus vecais karavīrs Igors Artmejevs.

Kā otrā finišēja Kazahstānas ekipāža, tad Baltkrievija, bet pēdējā palika Armēnija.

Desmitiem tonnu smagās kaujas mašīnas bija nokrāsotas spilgtās krāsās, Tām bija jādodas trasē, kur katrā aplī bija tādi šķēršļi kā stāvas nogāzes, ūdens šķērsošana, mīnu lauks un tilts. Pirmajā aplī tankiem ar galveno ieroci bija jāsašauj 2200 metru tāls mērķis, nākamajā aplī citi mērķi jāiznīcina ar ložmetēju, vēl pēc tam jāsašauj trīs mērķi pēc kārtas. Tankiem netiek izsniegta papildus munīcija un katrs mērķi nesasniegušais lādiņš nozīmē papildus 500 metru soda apli.

Būtiska nianse – tankiem nav atļauts šaut citam par citu, piebilst "RIA Novosti". Sacensības tika papildinātas ar šoviem un priekšnesumiem.

Nākamā gada sacensības piedalīties ar saviem tankiem uzaicinātas arī ASV un Vācija, kas ir Krievijas konkurentes ieroču tirgū. Abu valstu militārie atašeji sestdien norādīja, ka vēl apsver, vai pieņemt uzaicinājumu.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu izteicās, ka nākamajā gadā starp dalībniekiem būs arī Itālija.

"Delfi" jau vēstīja, ka pasaulē pirmais tanku biatlons sākās pirmdien.

"Apmeklētāji, kas nāk skatīties, var redzēt ne tikai šovu, bet arī sacensības starp īstiem vīriem īstos tankos," stāstīja ģenerālleitnants Ivans Buvaltsevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!