Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas robežsargi Lemmijerva ezerā aizturējuši Igaunijas motorlaivu, kurā bijuši divi cilvēki un kas pārkāpusi Krievijas robežu, taču pēc dažām stundām gan motorlaiva, gan apkalpe atbrīvota.

Incidents noticis pirmdien. Krievijas robežsardzes paziņojumā teikts, ka trīs minūtes pēc tam, kad saņemts signāls, ka peldlīdzeklis pārkāpis Krievijas robežu, uz notikuma vietu devies Krievijas robežsardzes kuteris. Igaunijas motorlaivas apkalpes locekļi aizturēšanas laikā nav pretojušies.

Aizturētā motorlaiva "Progress" Krievijas robežsardzes kutera pavadībā nogādāta Storožiņecas ciemā, piebilsts Krievijas Federālā drošības dienesta Pleskavas robežapsardzības pārvaldes preses dienesta paziņojumā.

Savukārt Igaunijas Policijas un robežapsardzes departamenta Dienvidu prefektūras preses sekretārs aģentūrai BNS pastāstīja, ka incidents noticis pirmdien, 19.septembrī, un dažas stundas pēc aizturēšanas Krievijas robežsargi gan motorlaivu, gan tās apkalpi - 37 un 48 gadus vecus vīriešus - atbrīvojuši un nodevuši Igaunijas robežsargiem. Abiem motorlaivas apkalpes locekļiem, kuri paskaidrojuši, ka robežu neatļauti šķērsojuši navigācijas kļūdas dēļ, Krievijā piespriests naudassods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!