Foto: AFP/Scanpix

Krievijas robežsargi iznīcina kaujiniekus, kas bēg no Ukrainas, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informācijas centra pārstāvis Andrijs Lisenko.

"Kaujiniekus, kas no Krievijas iebrauc Ukrainā, [krievu] robežsargi laiž neievērojot, bet pretējā virzienā tos iznīcina," sacīja amatpersona.

Trešdien neitrālajā teritorijā Krievijas robežsargi ir sašāvuši kaujinieku mikroautobusu.

"Robežlīnijas tiešā tuvumā neitrālajā teritorijā Krievijas robežsargi sašāva automašīnu "Gazeļ". Tajā atradās Krievijas Federācijas pilsoņi, kas bija piedalījušies kaujas darbībās Ukrainā teroristu pusē. Neviens no viņiem no turienes dzīvs neiznāca," norādīja Lisenko.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!