Saskaņā ar nesen veikto aptauju Krievijas skolēniem dažkārt ir visai miglains priekšstats par to, kas bijis Ļeņins, Staļins, Hitlers, Mao, Čapajevs vai Koroļovs.
Laikraksts "Komsomoļskaja pravda" piektdien izlases kārtībā publicējis Vladivostokas, Arhangeļskas, Čerepovecas, Novosibirskas un Maskavas skolu vidējās un vecākajās klasēs veiktās aptaujas rezultātus.

Skolēniem izdalītajās anketās bija minēti 50 pazīstamu cilvēku uzvārdi, un skolēniem bija jāatbild tikai uz vienu jautājumu: kas viņi ir?

Izrādās, ka lielākā daļa skaidri zina tikai to, ka Boriss Jeļcins bijis Krievijas prezidents, Jurijs Gagarins - pirmais kosmonauts, un mauzolejā atrodas Ļeņins. Taču par to, kas īsti bijis Ļeņins, daudziem nav skaidra priekšstata, un daži pat ir pārliecināti, ka Ļeņins ir Čerepovecas pilsētas mērs.

Daļa bērnu domā, ka Staļins uzvarējis Napoleonu, bet citiem šķiet, ka viņš bijis Čapajeva priekšnieks karā pret Hitleru, kurš, pēc dažu aptaujāto domām, pazīstams tikai kā "Evas Braunas vīrs".

Par Vasiliju Čapajevu bērni dzirdējuši, ka viņš ir pazīstams anekdošu varonis, kurš "nogalināts upē".

Mao Dzeduņu skolēni noturējuši par konfu treneri, karatistu vai mongoļu hanu.

Pēc Krievijas skolēnu domām, ASV prezidenta amatā pabijuši princese Diāna un Alberts Einšteins, bet Itālijas prezidents bijis Salvadors Dali, savukārt Džons Kenedijs esot bijis aktieris Holivudā, kur filmējies kopā ar Bilu Geitsu un Stīvenu Kingu.

Kas attiecas uz Sergeju Koroļovu, daudzi Maskavas skolēni ir pārliecināti, ka viņš ir "Natašas Koroļovas tēvs", rakstnieks vai režisors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!