Krievijas Federālais drošības dienests trešdien paziņoja par Krievijas pilsoņa, Tallinā savervēta spiega arestēšanu. Aizturētais tiek turēts aizdomās par spiegošanu Lielbritānijas labā.
FDD sabiedrisko sakaru vadītājs Aleksandrs Zdanovičs sacīja, ka Lielbritānjas izlūkdienests, kas tieši sadarbojas ar Igaunijas specdienestiem, savervējis Tallinā Krievijas pilsoni.

Zdanovičs pastāstīja aģentūrai "Interfax", ka ierosināta krimināllieta pret aizturēto un notiek izmeklēšana.

Lielbritānijas amatpersonas atteikušās komentēt šo ziņu.

"Igaunijas puse šo paziņojumu komentēs dienas gaitā," trešdien no rīta aģentūrai BNS sacīja Igaunijas valdības preses dienesta vadītājs Karels Tarands.

Lielbritānijas vētniecībā Tallinā trešdien no rīta aģentūrai BNS sacīja, ka pašreiz nekomentēs šī notikuma apstākļus.

Krievijas vēstniecības Tallinā preses sekretārs trešdien no rīta teica aģentūrai BNS, ka pagaidām vēstniecība no komentāriem par iespējamo spiegu atturēsies.

"Par šo notikumu mēs zinām tikai no aģentūru BNS un "Interfax" sniegtās informācijas, tāpēc šobrīd grūti kaut ko komentēt," paskaidroja Krievijas vēstniecības preses sekretārs.

Arī Krievijas FDD preses sekretārs atteicās sniegt precīzākas ziņas, uzsverot, ka aizturētais pašreiz atrodas vienā no Maskavas cietumiem.

Par spiegošanu aizdomās turētais aizturēts dažas dienas pēc tam, kad Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs Sanktpēterburgā tikās ar Krievijas prezidenta pienākumu izpildītāju Vladimiru Putinu.

Krievijā jau ir arestēts viens aizdomās turētais par spiegošanu Lielbritānijas labā. Tas ir diplomāts Platons Obuhovs. Krievijas specdienesti viņu aizturēja 1996.gadā. Viņš tiek turēts aizdomās par to, ka strādājot Krievijas Ārlietu ministrijā, it kā nodevis slepenu informāciju Lielbritānijai.

Tiesas process pret Obuhovu vairākkārt atlikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!