Krievijas specdienestiem bijusi informācija par terorakta gatavošanu Sanktpēterburgā un, pateicoties tai, iespējams, novērsts otrs sprādziens, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta laikraksts "Kommersant".

Informāciju sniedzis kāds Krievijas iedzīvotājs, kurš sadarbojies ar džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts") un ticis aizturēts pēc atgriešanās no Sīrijas.

Tomēr šis cilvēks kaujinieku hierarhijā ieņēmis zemu rangu un tāpēc viņa sniegtā informācija nav bijusi pilnīga, laikrakstam sacījis "uzticams avots".

Aizturētais ar domubiedriem uzturējis telefoniskus sakarus, tāpēc operatīvie darbinieki spējuši noteikt iespējamo teroristu telefona numurus, skaidrojas "Kommersant" sarunbiedrs.

Visi šie telefona numuri iegādāti tirgos un nav tikuši sasaistīti ar reāliem cilvēkiem, tāpēc specdienestiem nācies aprobežoties ar sarunu noklausīšanos.

Derīgas informācijas sarunās bijis maz. "Daesh" emisāri mobilos tālruņus izmantojuši reti, sarunas bijušas vien īsas frāzes, neminot konkrētu vārdus, laikus un tikšanās vietas.

Sanktpēterburgas metro notikušais sprādziens licis operatīvos darbiniekus pārtraukt operāciju, visi zināmie telefona numuri tikuši nobloķēti, tādējādi apturot sakarus teroristu vidū.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai abi spridzekļi Sanktpēterburgas metro, no kuriem viens eksplodēja, tikuši aktivizēti ar mobilo tālruņu zvanu palīdzību.

Nav izslēgts, ka, tieši pateicoties specdienestu lēmumam nobloķēt "melnā saraksta" numurus, izdevies novērst otru sprādzienu.

Tiesa gan, uzsvēra laikraksts, tā pagaidām ir provizoriska, oficiāli neapstiprināta informācija.

Kā ziņots, Sanktpēterburgas metro pirmdien notika sprādziens, kurā nogalināti vismaz 11 cilvēki, 51 hospitalizēts.

Atbildību par notikušo pagaidām neviens nav uzņēmies, taču par galveno versiju izmeklētāji šobrīd acīmredzami uzskata terorismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!