Foto: AFP/Scanpix

Krievijas armijas un īpašo spēku operācijā Dagestānā likvidēts "Kaukāza emirāta" grupējuma līderis Magomeds Suleimanovs, otrdien paziņojis Krievijas drošības dienests un islāmisti.

Operācijā dzīvību zaudēja četri cilvēki, tostarp 39 gadus vecais Suleimanovs, paziņoja Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja.

Tīmekļa medijs "Kavkaz Center", kas atbalsta čečenu kaujiniekus, ziņoja, ka militārā operācija ilgusi divas dienas netālu no Gimri ciemata un ietvērusi arī helikopteru uzlidojumus.

"Kaukāza emirāta" grupējums pēdējos gados ir uzņēmies atbildību par vairākiem lieliem uzbrukumiem Krievijā, tostarp 2011.gada pašnāvnieka uzbrukumu Domodedovas lidostā, kur tika nogalināti 37 cilvēki.

Kaujinieku tīmekļu vietnēs pieejamā informācija liecina, ka Suleimanovs ieguvis izglītību kādā islāma institūtā Damaskā un pēc tam sācis vervēt kaujiniekus savā dzimtajā Gimri ciematā.

Viņš vadījis vairākus uzbrukumus reģionā, tostarp pašnāvnieka sprādzienu 2012.gadā, kurā dzīvību zaudēja cienījamais musulmaņu garīdznieks Saids Afandi.

"Kaukāza emirāta" grupējuma līdera vietu Suleimanovs ieņēma tikai jūlijā. Iepriekšējais grupējuma līderis Doku Umarovs tika nogalināts pagājušā gada martā.

Skaidra līdera trūkums veselu gadu ir vājinājis grupējumu, tāpat kā kaujinieku aizplūšana no tā rindām, lai pievienotos teroristu grupējumam "Islāma valsts" Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!