Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas teroristu bandas sākušas ieņemt apšaudes pozīcijas netālu no Mariupoles, tomēr vēl nekādi šāvieni neesot atskanējuši, atsaucoties uz Ukrainas pretterorisma operācijas(ATO) pārstāvi Andriju Lisenko, vēsta "UNIAN".

Iepriekš no Ukrainas augstākās radas deputāta izskanēja informācija, ka krievu kaujinieki sākuši tanku uzbrukumu šai pilsētai, tomēr šo informāciju noraidīja gan Ukrainas pārstāvji, gan paši kaujinieki.

"Kaujinieki ar artilēriju un tankiem intensīvi ieņem pozīcijas rajonos ap Mariupoli," atzina Lisenko.

Jau vēstīts, ka Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņojis, ka prokrieviskā "republika" ir atteikusies no turpmākām miera sarunām un piedraudējis iekarot visu Doņeckas apgabalu.

Lisenko uzsvēra, ka pēc Zaharčenko paziņojuma netiek izslēgta iespēja, ka prokrieviskie kaujinieki gatavo uzbrukumus arī citos ATO sektoros.

Krievija joprojām noliedz, ka tās spēki karotu Ukrainā, lai gan tam gūti daudzi pierādījumi un Rietumos neviens par to vairs nešaubās. Ukrainas prezidents Petro Porošenko šonedēļ paziņoja, ka Ukrainā atrodas vairāk nekā 9000 Krievijas karavīru, 500 tanku, smagās artilērijas vienību un bruņutransportieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!