Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas tiesa pirmdien noraidījusi apsūdzēto apelācijas prasību un nolēmusi paturēt pirmstiesas apcietinājumā pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces, kuras tiks tiesātas par huligānismu saistībā ar "panku lūgšanas" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!" dziedāšanu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

Jau vēstīts, ka pagājušo trešdien trīs apsūdzētās "Pussy Riot" dalībnieces pieteica badastreiku, protestējot pret Maskavas tiesas pieņemto lēmumu samazināt apsūdzētajām un viņu advokātiem atvēlēto laiku lietas materiālu izskatīšanai.

"Tas ir nepareizs lēmums - netaisns un negodīgs," pēc tiesas sēdes žurnālistiem paziņoja ietekmīgais krievu uzņēmējs Aleksandrs Ļebedevs, kurš bija viens no sabiedrībā zināmajiem cilvēkiem, kuri, atbalstot "Pussy Riot" dalībnieces, parakstīja vēstules, kurās personīgi garantēja viņu labu uzvedību.

"Diemžēl tieslietu sistēma ļoti tiecas būt daļa no tā, kas tiek saukts par varas vertikāli," atzīmēja Ļebedevs, kuram pieder britu laikraksti "The Evening Standard" un "Independent".

Kopumā vairāk nekā simts pazīstami Krievijas kultūras darbinieki ir publicējuši atklātu vēstuli, kurā aicina atbrīvot "Pussy Riot" dalībnieces, tomēr grupas atbalstītāji ir pauduši šaubas, ka šāds atbalsts ko līdzēs.

Apsūdzēto advokāti uzskata, ka tiesa varētu sākties jūlija beigās vai augustā.

"Es galīgi neticu pozitīvam lēmumam," norādīja advokāte Violeta Volkova, kura kopā ar citiem juristiem pārstāv "Pussy Riot" dalībnieces.

Svētdien apsūdzēto advokāts Nikolajs Polozovs aģentūrai "Interfax" paziņoja, ka, vadoties pēc ticamu avotu sniegtās informācijas, "Pussy Riot" dalībnieces drīzumā tiks atbrīvotas, bet vēlāk viņš paziņoja, ka ticis maldināts.

Tiesas preses pārstāve tikmēr aicināja žurnālistus šo lietu pārlieku nedramatizēt un ļaut tiesai mierīgi strādāt.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!".

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

Meitenēm izdevās aizbēgt, bet policija uz aizdomu pamata par dalību "Pussy Riot" vēlāk aizturēja četras personas - Nadeždu Tolokoņņikovu, Jekaterina Samuceviču, Mariju Alekhinu un vienu vīrieti.

Kopš marta aizturētās pankgrupas dalībnieces atrodas pirmstiesas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!