Foto: Publicitātes attēls

Krievijas tiesa Ukrainas pilsonim, kurš tika vainots par valsts noslēpumu pirkšanu no Krievijas kosmosa nozares, otrdien piesprieda 11 gadus cietumā par spiegošanu.

Spriedumu 32 gadus vecajam uzņēmējam Valentīnam Vigovskim nosodīja Ukrainas Ārlietu ministrija, kas to raksturoja kā nelikumīgu.

Vigovskis tika apsūdzēts par "informācijas, kas satur valsts noslēpumus, vākšanu, uzglabāšanu un nodošanu ārvalstij", aģentūrai AFP pavēstīja Maskavas apgabala tiesas pārstāve Natālija Osipova.

Kopš 2012. gada viņš esot "lūdzis Krievijas kosmosa nozares darbiniekiem vākt informāciju apmaiņā pret finansiālu atlīdzību", norādīja Osipova.

Ukrainas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Vigovski Krievijas varas iestādes aizturēja 2014. gada septembrī Krimas pilsētā Simferopolē, apmēram sešus mēnešus pēc tam, kad šo Ukrainai piederošo pussalu anektēja Krievija.

Lietu izmeklēja Krievijas Federālais drošības dienests (FDD), un Vigovskis tika turēts apcietinājumā Lefortovas cietumā Maskavā.

Lai arī tika lūgta iespēja Ukrainas konsulam apmeklēt Vigovski, Krievijas drošības dienesti neatbildēja, norādīja Ukrainas Ārlietu ministrija.

Kopš konflikta sākuma Ukrainā un attiecību pasliktināšanās ar Rietumiem Krievijā pieaug par nodevību un spiegošanu notiesāto Krievijas un ārvalstu pilsoņu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!