Foto: AP/Scanpix

Krievijas uzlidojumiem netālu no Homsas pilsētas "nav nekāda stratēģiska mērķa," vēsta raidsabiedrība CNN, atsaucoties uz augsta ranga ASV amatpersonu. "Viņi nav devušies turp, lai iznīcinātu ISIS," sacījusi amatpersona.

ASV amatpersonas apgalvojušas, ka ASV neesot nolūka apturēt Krievijas uzlidojumus Sīrijā, jo lidmašīnas nelido zonās, kur operē ASV. "Viņi taču nav muļķi," sacījušas amatpersonas.

Jau vēstīts, Homsas provincē gaisa triecienu, kurā gājuši bojā vismaz 36 cilvēki, tostarp seši bērni, veikuši arī Sīrijas gaisa spēki, atsaucoties uz Sīrijas opozīcijas pārstāvjiem, ziņo aģentūra "Reuters". Tāpat Krievija uzlidojumus veikusi teritorijās, kur neatrodas IS kaujinieki, vēsta aģentūra.

Sociālajos medijos un interneta vietnē "YouTube" Sīrijas iedzīvotāji ievietojuši video, kur redzami Krievijas veiktie uzlidojumi un to radītās sekas.

Vienā no ievietotajiem video var redzēt Krievijas kara lidmašīnas attālināti.

Savukārt otrajā video redzams uzbrukums Homsai, kur ir redzami dūmu mākoņi, kā arī izpostītas mājas.

Trešajā video, kas ievietots "Youtube," redzams, ka civiliedzīvotāji izvilkuši cietušos upurus no gruvešiem.

Ceturtajā video redzama Sīrijas nemiernieku grupa, kas pazīstama kā "Tajammu al Izzah," kas video apgalvo, ka uzbrukts viņu štābam.

Krievijas ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova noliegusi šos paziņojumus, apgalvojot "LifeNews" televīzijai, ka šie ziņojumi ir daļa no tā sauktā "informācijas kara".

"Tas viss ir daļa no informācijas kara, par kuru mēs esam dzirdējuši neskaitāmas reizes, tas vien norāda, ka kāds tam ir ļoti labi sagatavojies," sacījusi Zaharova.

Savukārt ASV prezidents Baraks Obama trešdien izpelnījies asu kritiku no ASV politiķa un Arizonas štata republikāņu senatora Džona Makeina. Viņš paziņojis, ka Obamam jāuzņemas vaina par Krievijas kara lidmašīnu sākto uzbrukumu Sīrijas opozīcijas cīnītājiem. "Tam nav jānotiek šādā veidā. Tās ir neizbēgamas sekas, tukši vārdi, jo ir šķērsotas sarkanās līnijas, aptraipīta morālā ietekme, jo rīkojies valdībai aiz muguras," sacīja Makeins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!