Фото: AFP/Scanpix

Krievijas gaisa spēku Sīrijā izvērstās operācijas rezultātā eiropieši, kas šobrīd cīnās nemiernieku rindās Tuvajos Austrumos, var sākt nemierīgo reģionu pamest un masveidā atgriezties savās valstīs, pirmdien brīdināja Eiropas Savienības (ES) terorisma apkarošanas amatpersona.

"Mums šobrīd Sīrijā un Irākā ir vairāk nekā 5000 eiropiešu," Briselē konferencē, kas bija veltīta pretsoļiem pret radikalizēšanos, sacīja ES pretterorisma koordinators Žils de Keršovs. "Man ir bažas, ka tiks pieredzēta masveidīga atgriešanās."

"Mums tagad ir Krievijas intervence, uzlidojumi. Mēs varam pieredzēt masveida atgriešanos agrāk, nekā paredzēts."

Austrijas tieslietu ministrs Volfgangs Brandšteters šajā pat konferencē norādīja, ka viņa valstī šobrīd tiek pieredzēts agrāk nebijis fenomens - čečenu izcelsmes austrieši un patvēruma lūdzēji no Čečenijas vēlas doties karot uz Sīriju, lai tur cīnītos par prezidentu Bašaru al Asadu un netieši arī par viņa sabiedroto - Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Džebhat an Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !