Foto: Publicitātes foto

Baltkrievija noteikusi Krievijas kālija mēslojuma uzņēmuma "Uralkaļij" izpilddirektoram Vladislavam Baumgertneram mājas arestu, pārvietojot viņu no cietuma, kur viņš atradies kopš pretrunīgā aresta augustā, ceturtdien paziņoja viņa advokāts Dmitrijs Gorjačko.

Baumgertners pārvietots mājas arestā uz nomātu dzīvokli Minskā "Valsts drošības komitejas (VDK) aģentu uzraudzībā", norādīja Gorjačko.

Viņš sacīja, ka Baumgertnera pārvietošana no VDK vadīta aizturēšanas centra uz dzīvokli notikusi nakts laikā un Baumgertnera mātei ļauts viņu apmeklēt.

Mājas arests viņam piemērots pirms nākamo dienu laikā Baltkrievijā gaidāmās Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizītes, kurš novēros abu valstu kopīgās militārās mācības.

Kā ziņots, Baumgertners augustā Baltkrievijā tika arestēts saistībā ar apsūdzībām dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā.

Baltkrievijas izmeklētāji apgalvo, ka atklājuši pretlikumīgu shēmu, kuru īstenojuši Baumgertners un citi "Uralkaļij" vadītāji, tādējādi apkrāpjot Baltkrieviju vairāku miljonu ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!