Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas uzņēmumi, kas cietuši no federālā mediju uzraudzības dienesta "Roskomnadzor" mēģinājumiem ar masveida bloķēšanu apturēt ziņapmaiņas lietotnes "Telegram" darbību, varētu tuvāko mēnešu laikā zaudēt miljardu dolāru, liecina programmnodrošinājuma izstrādes uzņēmuma "Flexbby" aplēses.

Kopumā no "Roskomnadzor" cietuši aptuveni 400 uzņēmumu, kas lieto "Google" un "Amazon" mākoņservisu pakalpojumus. Tā rezultātā šiem uzņēmumiem radušās problēmas glabātavu, pielikumu, mākslīgā intelekta sistēmu, ģeolokācijas un maksājumu darbībā, kā arī darbā ar bankām un klientu apkalpošanas jomā.

Atbilstoši gada darbības rezultātiem pašu "Google" un "Amazon" zaudējumi aplēsti 940 miljonu dolāru vērtībā. "Tas ir vispesimistiskākais scenārijs," sacīja "Flexbby" vadītājs Andrejs Prokofjevs. "Roskomnadzor" norādīja, ka jautājums par zaudējumiem, kas radušies bloķēšanas rezultātā, neietilpst tā kompetencē.

"Roskomnadzor" 16. aprīlī sāka mēģinājumus bloķēt "Telegram" un kopš tā laika interneta lietotāji Krievijā ziņo par ievērojamiem traucējumiem tīmekļa darbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!