Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas vēstnieks Viļņā Aleksandrs Udaļcovs pirmdien paziņojis, ka Lietuvā esot izvērsts rietumvalstu inspirēts psiholoģiskais karš, tādēļ Krieviju tur pēdējā laikā uzskata par agresoru.

"Lietuvas varas iestādes ir spiestas valsts iekšienē risināt psiholoģisko karu, uzdodot Krieviju par agresoru, jo pašas brīvprātīgi un ar prieku iepinušās Rietumu ierosinātajā kampaņā, kas novedusi pie notikumiem Ukrainā," viņš apgalvojis intervijā ziņu aģentūrai RIA "Novosti".

Kā norāda aģentūra, šīs psiholoģiskās kampaņas dēļ lietuvieši "nopietni gatavojas karam, iepērk krājumā putraimus, varas iestādes apsver iespēju atjaunot obligāto karadienestu".

"Šīs valsts varas iestādes iesaistās ilgā un Lietuvai bezcerīgā kampaņā, tādēļ tām nākas ķerties pie pastiprinātas savu iedzīvotāju "smadzeņu apstrādes", biedēt ar "okupācijas draudiem", lai savā valstī nodemonstrētu "pilnīgu vienprātību" attiecībā uz Viļņas politiku Ukrainas jeb, precīzāk, Krievijas jautājumā," izteicies Udaļcovs.

Tomēr vēstnieks paudis cerību, ka laiks visu nolikšot savās vietās. To, viņaprāt, apliecinot jaunāko laiku vēsture, tostarp pieredze, ko nesuši 2008.gada notikumi Gruzijā, kuros "tagadējā valdība par vainīgu atzinusi toreizējo prezidentu Mihailu Saakašvili".

"Mēs redzam, ka Lietuvas vadība īsteno konsekventu kursu uz attiecību saasināšanu ar Krieviju. (..) Šajā kontekstā mēs uzlūkojam arī Lietuvas prezidentes paziņojumus par "dialoga neiespējamību ar Krieviju", kā arī viņas demonstratīvo atteikšanos piedalīties Lielā Tēvijas kara uzvaras 70.gadskārtas svinību pasākumos Maskavā," viņš paziņojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!