Krievijas diplomāts Markoss Cēzars Feress Braga netālu no Riodežaneiro olimpisko spēļu ciemata nošāvis bruņotu laupītāju, ziņo "Globo".

Krievijas vicekonsuls, kurš tobrīd bijis automašīnā kopā ar savu sievu un meitu uz Amerikas avēnijas, pieredzējis bruņotu laupīšanu. 60 gadus vecais vīrietis ar ģimeni atradies sastrēgumā, kad viņa vadītajai automašīnai piebraukuši divi vīrieši uz motocikliem.

Pēc laupītāju uzbrukuma automašīnai, Braga, kurš ir austrumu cīņu zinātājs, vienu no tiem uzveicis un ar uzbrucējam atņemto ieroci viņu nāvīgi sašāvis. Otrs pēc šāda pavērsiena meties bēgt.

Sakarā ar olimpisko spēļu norisi pilsētā ievērojami pastiprināta drošība, tostarp izvietoti 85 000 karavīri. Tas gan nav pilnībā apturējis noziedzību, un ziņas par uzbrukumiem spēļu dalībniekiem un skatītājiem pienāk joprojām.

Amerikas avēnija, kur notika uzbrukums, ir viens no galvenajiem transporta mezgliem, kas savieno olimpisko spēļu norises vietas ar viesnīcām to tuvumā. Zagļi un laupītāji Riodežaneiro īpaši bieži izmanto sastrēgumus, lai uzbruktu gan atsevišķām automašīnām, gan veseliem autobusiem.

Krievijas vicekonsuls Braga ir Brazīlijā dzimis un audzis jurists. Krievijai Brazīlijā ir divi konsuli un divi vicekonsuli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!