Foto: RIA Novosti/Scanpix

Abhāzija ir pilnīgi neatkarīga valsts un neviens negatavojas pārskatīt šo faktu, atsaucoties uz Krievijas vicepremjeru Aleksandru Hlopoņinu, vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Krievija nesniedz atbalstu Abhāzijai vienīgi savas valsts interesēs. Krievija vienmēr ir sniegusi atbalstu un palīdzējusi laikos, kad Abhāzijai nav klājies viegli, pauda Hlopoņins.

"Es gribētu, lai Krievijas pilsoņi ir mobilāki. Šim nolūkam, protams, ir nepieciešams atvērt iekšējās robežas un dot cilvēkiem iespēju brīvi pārvietoties," skaidroja Krievijas vicepremjers, piebilstot, ka Krievija atbalsta un atbalstīs labus nosacījumus savu iedzīvotāju uzturēšanās un atpūtas iespējām Abhāzijā.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau ziņoja, ka pirmdien, 24. novembrī, Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja pretrunīgi vērtēto partnerattiecību līgumu ar Gruzijas separātisko Abhāzijas reģionu.

Putins un Abhāzijas prezidents Rauls Hadžimba dokumentu parakstīja tikšanās laikā Sočos.

Līgums arī izraisījis protesta vētru pašā Abhāzijā, kur kritiķi norāda, ka tas apdraud reģiona neatkarību no Krievijas. Arī Gruzijas prezidents  Giorgijs Margvelašvili paziņojis, ka līgums ir solis uz Abhāzijas aneksiju

Putins uzsvēra, ka Abhāzijai piešķirtās Maskavas finanšu palīdzības apjoms līgumā dubultots. Līguma īstenošanas labā Maskava nākamgad tērēs piecus miljardus rubļu (90 miljonus eiro).

Līdzīgs līgums Krievijas un Dienvidosetijas starpā tika noslēgts pagājušajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!