Foto: AFP/Scanpix

Viena no Krievijas sportistēm, kura šī gada vasaras olimpiskajās spēlēs ieguva zelta medaļu un par augsto sasniegumu no Krievijas prezidenta Vladimira Putina saņēma automašīnu "BMW X6, mēģinājusi to pārdot internetā, vēsta Krievijas portāls "Meduza".

25. augustā Putins Krievijas sportistiem, kuri Rio olimpiskajās spēlēs ieguvuši zelta medaļas, piešķīra automašīnas "BMW X6s", sudraba medaļniekiem "BMW X4s", bet bronzas ieguvējiem "BMW X3s".

Putina dāvana pārdošanā izlikta aptuveni 24 stundu laikā pēc tās saņemšanas. Interneta sludinājumā teikts, ka pārdevēja ir kāda Katerīna un ka auto ir dāvana no Krievijas prezidenta. "Automašīnu personīgi piešķīra prezidents Putins! Par sasniegumiem Rio olimpiskajās spēlēs .. precīzāk par olimpisko zeltu!!! Automašīna ir jauna! [..] Automašīna ir apdrošināta," sludinājuma, kas nu jau izņemts no globālā tīmekļa, tekstu citē portāls.

Saskaņā ar "R-Sport" žurnālista Vasīlija Konova veikto izpēti sludinājuma ievietotāja ir viena no Krievijas sinhronās peldēšanas komandas sportistēm, taču nav zināms, kura.

Sludinājuma ievietotāja par auto prasījusi 4,67 miljonus rubļu [aptuveni 65 tūkstošus eiro], taču, kā paudis Konovs, par auto piedāvātas krietni vien lielākas summas nekā "Katerīnas" sākotnēji prasītā.

Krievijas sinhronās peldēšanas komandā startēja: Natālija Iščenko, Svetlana Romašina, Aleksandra Paskeviča, Svetlana Kolesničenko, Marija Šuročkina, Vlada Čigirjeva, Alla Šiškina, Jeļena Topilina un Jeļena Prokofjeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!