Foto: AP/Scanpix

Krievijas "Pirmā kanāla" korespondents Mihails Akinčenko tiek turēts aizdomās par tīšu kūlas dedzināšanu Sibīrijas reģionā Hakasijā, lai radītu fonu savai reportāžai, ziņo informācijas aģentūra "Hakasija".

Incidents noticis Hakasijas Širinskas rajonā, uz kurieni žurnālists bija devies uzņemt reportāžu. Piecu metru attālumā no Kolodeznajas ciemata viņš nometis zemē izsmēķi un sākusi degt zāle. Par incidentu pastāstījusi vietējā iedzīvotāja, kura par žurnālistu uzrakstījusi iesniegumu Širinskas rajona Iekšlietu ministrijas nodaļai.

Korespondentam lūgts sniegt paskaidrojumu. Viņš pavēstījis, ka gribējis aizdedzināt zāli, lai "uzfilmētu fonu".

Notikušais tiek izmeklēts, un lieta tiks nosūtīta uz žurnālista dzīvesvietu - Sanktpēterburgu.

"Protams, televīzijas cilvēkiem veiksmīgs kadrs nozīmē daudz. Tomēr ņemot vērā to, ka vakar republikā sacēlās vējš, uguns varēja izplatīties momentā. Vai tiešām skaista "fona" dēļ briesmām jāpakļauj vesels ciemats?" teikts informācijas aģentūras "Hakasija" publikācijā.

Izdevums "Kommersant" sazinājies ar "Pirmā kanāla" preses dienestu, kur apliecinājis, ka ziņas par incidentu ir patiesas. "Mēs atzīstam, ka kanāla darbinieks rīkojies nolaidīgi. Incidentā iesaistītie tiks sodīti. Izsakām atvainošanos," pavēstījis preses dienests.

Plašie ugunsgrēki Hakasijā izcēlās 12.aprīlī kūlas dedzināšanas laikā. Patlaban visā reģionā noteikta ārkārtas situācija. Ugunsnelaimē bojā gājuši vairāk nekā 30 cilvēki un nopostīti veseli ciemati. Par ugunsgrēku, cilvēku bojāeju un masveida ēku iznīcināšanu ierosinātas krimināllietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!