Foto: AFP/Scanpix

Krievu deputāts vēlas nopirkt un nojaukt māju Austrijā, kurā ir dzimis Vācijas kādreizējais līderis Ādolfs Hitlers, vēsta raidsabiedrība „SKY News”.

Krievijas Valsts domes deputāts no valdošās partijas „Vienotā Krievija” Francs Klincevičs vēlas ar atbalstītāju palīdzību savākt naudu ēkas iegādei, kura atrodas Austrijas pilsētā Brunavā pie Innas, atsaucoties uz laikrakstu „Izvestija”, vēsta „SKY News”.

„Es nopirktu īpašumu acu nepamirkšķinot, ja man pašam būtu tāda nauda, bet man nav. Ja es saņemtu finansiālu palīdzību, es nopirktu ēku un demonstratīvi nojauktu,” deputāts pastāstīja laikrakstam.

Aicinājumam nav atsaucies neviens Krievijas oligarhs, bet ideju atbalsta Komunistiskās partijas biedri, stāsta deputāts.

„Viss, kas ir saistīts ar fašismu, ir jānoslauka no zemes virsmas. Nevienam pat nebūtu jāzina, ka tāda vieta eksistēja,” laikrakstam norādīja Krievijas Valsts domes komunistu frakcijas deputāts Vadims Solovjovs.

Par Klinceviča ideju ir skeptisks Maskavas Antifašisma centra vadītājs Jevgenijs Prošečkins, kurš iesaka sākumā noskaidrot, vai austrieši māju vispār pārdos ārzemniekam un vai atļaus nojaukt, ja arī pārdos.

Hitlera dzimto māju kopš 1972. gada no tās īpašnieces, kura nevēlas atklāt savu vārdu, īrēja Austrijas Iekšlietu ministrija, norāda „SKY News”. 500 gadu vecajā ēkā nesen vēl atradās darbnīcas cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem. Septembrī Brunavas pie Innas mērs ierosināja ēku pārveidot par dzīvokļu māju, vēta „SKY News”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!