Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu trīs armijas vienībām piešķirts gvardes nosaukums. Oficiālajā valdības interneta vietnē publicētajā dekrētā gan nav precizēts, tieši pār kādiem sasniegumiem goda nosaukums piešķirts, vēsta ziņu vietne "Lenta.ru".

"Par brigādes personālsastāva izrādīto masveida varonību un drosmi, stingrību un vīrišķību kaujas darbībās, aizsargājot Tēviju un valsts intereses militāru konfliktu apstākļos, kā arī, ņemot vērā tās nopelnus miera laikā, es nosaku: piešķirt 83. atsevišķajai desanta triecienbrigādei goda nosaukumu "gvardes" un turpmāk saukt to par 83. atsevišķo gvardes desanta triecienbrigādi," teikts rīkojuma tekstā.

Tāda paša satura dokumenti izdoti attiecībā uz Gaisa desanta karaspēka 11. atsevišķo desanta triecienbrigādi un 38. atsevišķo sakaru pulku.

Rīkojumā nav norādīta kaujas operāciju vieta un datums, par kurām goda nosaukums piešķirts.

Zināms, ka 83. brigādes karavīri piedalījās Pirmajā Čečenijas karā. Abos Čečenijas karos kaujas uzdevumus pildījis arī 38. atsevišķais sakaru pulks. 

Par šo trīs armijas daļu piedalīšanos kaujas misijās pēc tam, kad oficiāli noslēdzās pretterorisma operācijas Čečenijā, nekas nav ziņots.

Vēstīts, ka kopš 2014. gada pavasara Ukrainas austrumos norisinās Kijevas spēku un prokrievisko kaujinieku cīņas. Rietumi apsūdz Kremli par ieroču un karaspēka sūtīšanu uz Ukrainu, bet Maskava šīs apsūdzības kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!