Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas aktieris, režisors un scenāriju autors Ivans Ohlobistins, kurš iekļauts gan Latvijas, gan Ukrainas "melnajā sarakstā", sociālajos tīklos provokatīvi komentējis Ukrainas lēmumu.

"Dzirdēju, ka man Ukrainā aizliedza iebraukt? Nu, tās ir muļķības. Manam tēvam arī aizliedza. Iebrauca. 1943. gadā ar tanku," Ohlobistins ierakstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter".


"Visi tāpat zina, ka es varu pateikt - Slava Jaunkrievijai," viņš raksta, paužot neizpratni par ceļošanas liegumu.

Не понимаю чего они так всполошились? У меня и времени то на них не было.) И потом все и так знают, что я могу сказать - Слава Новороссии!

— Иван Охлобыстин (@PsykerO1477) October 27, 2014


Aktieris arī atvainojas rīdziniekiem, ka nenotiks Kongresu namā paredzētais priekšnesums "Garīgās sarunas", solot vēl tikties.

Хочу принести свои извинения перед рижанами за отмену "Духовных бесед" в Доме Конгрессов. Замуровали демоны.) Обещаю - ещё пообщаемся.

— Иван Охлобыстин (@PsykerO1477) October 25, 2014


Savukārt sociālajā tīklā "Vkontakte" Ohlobistins izsmej Latvijas lēmumu, rakstot, ka Ārlietu ministrija beidzot ir sapratusi, ka "Latvijā ir krievi" un ka krieviem "nepatīk Končita Vursta", ka krievi precas ar sievietēm un svin 9. maiju.

Vēstīts, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) tā sauktajā "melnajā sarakstā" iekļāvis Krievijas aktieri, režisoru un scenāriju autoru Ivanu Ohlobistinu. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" ministrs šo lēmumu skaidro ar aktiera izteikumiem, kas vērtējami kā etnisku naidu kurinoši.



Svētdien par Ohlobistina iekļaušanu "melnajā sarakstā" paziņoja Ukrainas Drošības dienests (UDD).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!