Foto: Sputnik/Scanpix

Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, kuru ir anektējusi Krievija, diennakts laikā ir sabojāti divi gāzesvadi un amatpersonas neizslēdz, ka notikušais varētu būt diversija, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Trešdien bojājumi atklāti vidēja spiediena 270 milimetru gāzesvadam, aģentūru informēja kompānijas "Krimgazseti" vadītājs Sergejs Tarasovs. Viņaprāt notikušais varētu būt diversija.

Bojājumi cauruļvadam nodarīti Krimas dienvidu piekrastē pie Zaprudnojes ciema.

Savukārt otrdienas vakarā spiediens krities gāzesvadam pie Aluštas. Tarasovs pieļauj, ka cauruļvads varētu būt uzspridzināts. Bez gāzes palikuši piecu ciemu iedzīvotāji.

Par bojājumiem savos tīklos ziņo arī elektroenerģijas kompānija "Krimenergo". Divi bojātu 110 kilovatu elektrolīniju dēļ bez elektrības palikusi Alšuta un visa pussalas dienvidu piekraste.

Krimas valdības vadītājs Sergejs Aksenovs sola, ka elektroapgāde tiks atjaunota 72 stundu laikā, bet gāzes padeve – diennakts laikā, ziņo "RIA Novosti".

Krievija Ukrainai piederošo Krimas pussalu okupēja un anektēja 2014. gada pavasarī. Kopš tā laika Krievijas varasiestādes vairākas reizes ir apsūdzējušas Ukrainu par plāniem rīkot diversijas un teroraktus pussalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!