Foto: AP/Scanpix

Ukrainas armijas karavīriem, kas atrodas ielenktajā Eipatorijas raķešu bāzē, noteikts ultimāts – līdz pirmdienas pulkst.22 nolikt ieročus, tos nodot noliktavā, bet bāzi nodot Krievijas Melnās jūras flotes apsargāšanai, vēsta aģentūra UNIAN.

Šādu vēsti bāzē esošajiem karavīriem nodevis Krimas pašieceltā Ministru kabineta pārstāvis Juris Žerebcovs.

Šāda prasība tiek pamatota ar nepieciešamību garantēt Eipatorijas iedzīvotāju drošību, kā arī, lai izvairītos no provokācijām, gatavojoties 16.marta referendumam par Krimas statusu.

Savukārt aptuveni 200 krievu karavīru 14 kravas mašīnās ieradušies Černomorskas raķešu tehniskajā daļā un, draudot ar ieročiem, iekļuvuši armijas daļas teritorijā, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem, vēsta Ukrainas mediji.

Uzbrukums noticis naktī uz pirmdienu.

Uzbrucēji atbruņojuši visus armijas daļā esošos karavīrus un likuši visus ieročus novietot noliktavā, kuru pēc tam ir aizzīmogojuši. Pēc tam viņi likuši visiem Ukrainas armijas karavīriem atstāt armijas pilsētiņas teritoriju. Patlaban armijas daļā atrodas divi ukraiņu virsnieki, kas apsargā ieročus.

Tāpat Simferopoles dzelzceļa stacijā tiekot pārbaudīti visu pasažieru dokumenti un personīgās mantas. Pārbaudes veic "pašaizsardzības grupas".

Savukārt jūras spēku karavīriem Kerčā pieprasīts līdz 16.martam pāriet Krievijas armijas pusē, par to piedāvājot finansiālu atlīdzību, informē "Korrespondent".

"Delfi" jau rakstīja, ka Krimas pilsētā Simferopolē prokrieviskas bruņotas personas kopā ar Krievijas armijas karavīriem ielauzušās militārajā slimnīcā, vēsta "Pravda".

Saskaņā ar Ukrainas Ārlietu ministrijas sniegto informāciju, uzbrucēji no slimnīcas izraidījuši visu iestādes vadību un administratīvos darbiniekus. Pēc tam "jaunā slimnīcas vadība" sapulcinājusi medmāsas.

Kā vēstīts, Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien preses konferencē noliedza, ka krievu spēki piedalītos objektu aplenkšanā Krimā - tās esot "iedzīvotāju pašaizsardzības vienības", bet Krievija vēlas tikai aizsargāt iedzīvotājus. 

Ukrainas armijas bāzes ielenkumā atrodas jau teju nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!