Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas pagaidu prezidents un Augstākās Radas priekšsēdētājs Aleksandrs Turčinovs ir pārliecināts, ka Krimas krīze novedīs pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma krišanas, vēsta aģentūra UNIAN.

Tādu viedokli Turčinovs paudis "Shuster Live" televīzijas ēterā.

"Krima nebūs atpūtas pussala Krievijas karavīriem. Tā būs briesmīga problēma Krievijai, kas jau šodien atrodas starptautiskā izolācijā," norādīja Turčinovs.

Situācija Krimā novedīs pie Putina režīma krišanas, "tāpat kā savā laikā Afganistāna noveda pie Krievijas impērijas režīma krišanas", uzskata Turčinovs.

Vēstīts, ka Krievija ir okupējusi un anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Maskava ir paziņojusi, ka aizstāv krievvalodīgos un patur tiesības savus tautiešus aizsargāt arī citos Ukrainas reģionos. Ukraina ir nobažījusies, ka Krievijas spēki varētu iebrukt Ukrainas austrumos.

Pēc 16. martā Krimā notikušā starptautiski neatzītā referenduma, kurā 97% balsotāju izteikuši vēlmi pievienoties Krievijai18. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par pussalas uzņemšanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Jau no februāra beigām Krimas pussalu kontrolēja Krievijas spēki - bloķējot vai ieņemot militāros un citus svarīgus objektus. Uz 26. martu Krievijas spēki jau bija pilnībā pārņēmuši visas Ukrainas militārās bāzes Krimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!