Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Ukrainas līdzšinējā prezidenta Viktora Janukoviča krišanas Krimā, kur vairums iedzīvotāju ir krievu tautības, spēkā pieņemas prokrieviski noskaņoto ļaužu nevēlēšanās pakļauties valsts centrālajai varai un mudinājumi rīkot referendumu par Krimas neatkarību.

Ukrainas mediji ziņo, ka otrdien prokrieviski noskaņotie protestētāji, pieprasot referendumu par neatkarību, bloķējuši Krimas Augstākās padomes centrālo ieeju. Pie vietējā parlamenta ēkas protesta akcijas dalībnieki izkāruši Krievijas karogu, kurš aizkabināts aiz ēkas fasādē esošajiem reljefajiem burtiem.

Vieni no aktīvākajiem protesta akciju organizētājiem ir politiskā partija "Krievu bloks", kas Sevastopolē veido pilsoņu pašaizsardzības vienības. Jau šā gada 23. februārī šī politiskā partija pie Sevastopoles pilsētas administrācijas notiekošā mītiņā sarīkoja improvizētu tautas sapulci, kurā par vietējās kopienas līderi tika izvēlēts uzņēmējs Aleksejs Čalajs, kurš ir Krievijas pilsonis.

"Mēs aizsargāsim savu pilsētu un neļausim nevienam, vēl jo vairāk nacionālistiem, diktēt mums noteikumus," toreiz paziņoja Čalajs.   

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!