Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krima gatavojas iekļauties Krievijas sastāvā cik vien iespējams drīz, svētdienas vakarā paziņojis patvaļīgi ieceltais Krimas premjerministrs Sergejs Aksjonovs.

"Visu izdarīsim maksimāli īsā laikā, bet vienlaikus ievērojot visas juridiskās procedūras," viņš izteicies, beidzoties referendumam par pievienošanos Krievijai, kas kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo pussalu.

Pēc Aksojonova teiktā, jau pirmdienas rītā notiks Krimas Augstākās padomes sesija, kurā tiks pieņemts lēmums vērsties pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu iekļaut Krimu Krievijas Federācijas sastāvā.

Pēc balsošanas iecirkņu slēgšanas ziņu aģentūra "Kriminform", atsaucoties uz Krimas Republikāniskā politisko un socioloģisko pētījumu institūta veiktas balsotāju aptaujas rezultātiem, pavēstīja, ka 93% referenduma dalībnieku atbalstījuši Krimas pievienošanu Krievijai un tikai 7% balsojuši par autonomijas statusu Ukrainas sastāvā.

Kā norāda "Ukrainska Pravda", šī balsotāju aptauja ir vienīgā, kas sniedz ziņas par referenduma rezultātiem, taču par minētā institūta pastāvēšanu nav iespējams atrast nekādu informāciju.

Savukārt referenduma komisija paziņojusi, ka kopējā vēlētāju aktivitāte referendumā pārsniegusi 80%, tātad bijusi gandrīz divas reizes augstāka nekā Ukrainas parlamenta vēlēšanās 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!