Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozicionārs Iļja Jašins šonedēļ publiskojis ziņojumu "Partija "Kriminālā Krievija"", kurā apgalvo, ka valdošā politiskā partija "Vienotā Krievija" visos varas vertikāles līmeņos pārstāv organizētās noziedzības intereses.

Prezentējot ziņojumu, Jašins 30. augustā atgādināja, tostarp, par bijušo Komi gubernatoru Vjačeslavu Gaizeru, kurš tika arestēts par noziedzīgas grupas veidošanu, un bijušo Brjanskas apgabala vadītāju Nikolaju Deņinu, kurš tika notiesāts par dienesta pilnvaru pārkāpšanu. Ziņojumā uzsvērts, ka abi bija "Vienotās Krievijas" biedri.

Ziņojumā skaidrots, ka pēc Vladimira Putina nākšanas pie varas organizētā noziedzība tiek integrēta varas struktūrās. "Vienotās Krievijas" biedru noziegumi aptver visu Krievijas teritoriju, norāda Jašins.

Ar "Vienoto Krieviju" bija saistīts arī Sergejs Capoks, kura banda 2010. gadā nežēlīgi nogalināja 12 cilvēkus, apgalvo Jašins. Ziņojumā publicētas fotogrāfijas, kur Capokam līdzīga persona 2008. gadā redzama Dmitrija Medvedeva prezidenta inaugurācijas ceremonijā. Līdz masu slepkavībai Capoks darbojās nesodīts pateicoties varas partijas patronāžai, uzskats Jašins.

Uzstāšanās beigās Jašins aicināja visas partijas, izņemot "Vienoto Krieviju", izmantot ziņojumu savā darbā un paziņoja, ka turpinās to izplatīt visu atlikušo pirmsvēlēšanu laiku. 18. septembrī Krievijā ir gadāmas Valsts domes vēlēšanas.

Ar pilnu ziņojumu var iepazīties šeit.

Iļja Jašins ir Krievijas opozīcijas "Tautas brīvības partijas" (PARNAS) aktīvists, pērn nogalinātā politiķa Borisa Ņemcova līdzgaitnieks un prezidenta Vladimira Putina kritiķis. Aprīlī Jašins Rīgā prezentēja ziņojumu "Drauds nacionālajai drošībai", kurā stāstīts par Čečenijas līdera Ramzana Kadirova neierobežoto varu, kas iegūta ar Kremļa svētību un finansēm.

"Delfi" interviju ar Jašinu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!