Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas teritorijā ar Maskavas atbalstu pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" (LTR) līderis Igors Plotņickis, kuram izcēlies konflikts ar tā sauktās "republikas" Iekšlietu ministru, ceturtdien esot ieradies Maskavā.

Luhanskas administratīvās ēkas nedēļas sākumā sāka bloķēt bruņoti ļaudis bez atpazīšanās zīmēm, kurus novērotāji saista ar kaimiņos esošo Doņeckas kaujinieku režīmu vai Krieviju.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par Plotņicka ierašanos Maskavā vispirms savā sociālā tīklā "VKontakte" profilā paziņoja Krievijas rakstnieks un žurnālists, Ukrainas teritorijā nelikumīgi pašpasludinātās prokremliskās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) atbalstītājs Zahars Priļepins, kurš pats sevi sauc par DTR kaujinieku bataljona komandiera vietnieku.

Savukārt separātistu DTR Ārlietu ministrijas pārstāvis Konstantīns Dolgovs videokrātuvē "Youtube" publicēja video, kurā esot redzama Plotņicka ierašanās Šerementjevas lidostā Maskavā. Plotņickim līdzīgs cilvēks redzams no video devītās sekundes.

Plotņickis Krievijas galvaspilsētā ieradies ekonomiskajā klasē no Rostovas pie Donas, un lidostā viņu sagaidījuši divi operatīvie darbinieki, apgalvo Priļepins.

Baumas par to, ka Plotņickis ir aizbēdzis uz Krieviju, izskanēja jau nedēļas sākumā, taču tad tām nebija apstiprinājuma. Paša LTR līdera oficiālajā tīmekļa vietnē šīs ziņas tika atspēkotas ar video, kurā redzama Plotņicka tikšanās ar ministriem.

Tikmēr piektdien Luhanskas ielās militārā tehnika vairs praktiski neesot novērojama un karavīru apķēdējums saglabāts vien pie vietējā telekanāla "Luhansk 24" ēkas, ziņo aģentūra UNIAN. Tas ir kādreizējais apgabala telekanāls, ko piesavinājās prokremlisko kaujinieku režīms.

Vietējā TV un radio neraida jau kopš 21. novembra, apgalvo vietējie iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka kopš otrdienas ar Kremļa atbalstu Ukrainas teritorijā nelikumīgi izveidotās "republikas" galvaspilsētā bija redzami valsts iestādes bloķējoši karavīri bez atpazīšanas zīmēm un militārā tehnika.

Spriedze tiek saistīta ar konfliktu, kas izcēlies starp LTR vadītāju Igoru Plotņicki un separātistu Iekšlietu ministrijas galvu Igoru Kornetu, kurš atteicies pēc Plotņicka rīkojuma pirmdien pamest amatu, bet tā vietā cenšas pārņemt varu.

Savukārt neidentificētie kaujinieki medijos tiek saukti gan par karotājiem no Doņeckas, gan algotņiem no Krievijas. Aculiecinieki un EDSO novērotāji fiksēja militārās kolonnas pārvietošanos Luhanskas virzienā.

Trešdien DTR kaujinieku specvienība un LTR Iekšlietu ministrijas darbinieki ieņēma LTR Ģenerālprokuratūras ēku un arestēja tās darbiniekus, ziņoja "Novaja Gazeta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!