Foto: AFP/Scanpix

Kubas varasiestādes arestējušas četrus ASV Floridas štata iedzīvotājus, kuri esot ieradušies Kubā veikt teroraktus, trešdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

"Arestētie atzina, ka plānoja uzbrukt armijas objektiem" un plānoja veikt vardarbības aktus, norādīts ministrijas paziņojumā, kas publicēts valsts vadītajā laikrakstā "Granma".

Ministrijas paziņojumā teikts, ka trīs no arestētajiem vīriešiem, sākot no 2013.gada vidus, veikuši vairākus braucienus uz Kubu, lai veiktu izlūkošanu saviem plāniem.

Paziņojumā norādīts, ka aizdomās turamie atrodas apcietinājumā jau 11 dienas. Viņi identificēti kā Hose Ortega Amadors, Obdulio Rodrigess Gonsaless, Raibels Pačeko Santoss un Feliks Monsons.

Saskaņā ar Kubas valdības sniegto informāciju, arestētie ir Maiami iedzīvotāji un viņiem ir sakari ar kubiešu trimdinieku un bijušo ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģentu Luisu Posadu Karrilesu, kurš apsūdzēts par bumbas sprādzienu 1976.gadā Kubas pasažieru lidmašīnā, kas prasīja visu 73 tajā esošo cilvēku dzīvības.

Posada Karriless apsūdzēts arī par citu sprādzienu izplānošanu Havanā pirms vairākiem desmitiem gadu, kā arī par uzbrukumu plānošanu citām kreisā spārna valdībām Latīņamerikā.

Pats Posada Karriless, kuram šobrīd ir jau 86 gadi, vienmēr noliedzis, ka būtu saistīts ar šiem uzbrukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!