Foto: Reuters/Scanpix

ASV un Kuba, kas jūlijā atjaunoja diplomātiskās attiecības, vienojušās sadarboties tirdzniecības un ceļošanas drošības jomā, ceturtdien vēsta komunistu partijas laikraksts "Granma".

ASV iekšzemes drošības ministra vietnieks Alehandro Majorkass trešdien piedalījās sarunās ar Kubas nesen iecelto iekšlietu ministru ģenerālmajoru Karlosu Fernandesu Gondinu.

"Tikšanās laikā tika panākta vienošanās par nepieciešamību piešķirt saturu divpusējai sadarbībai ar mērķi radīt lielāku drošību abu valstu pilsoņiem un citām nācijām," raksta "Granma".

Majorkass ir augstākā kubiešu izcelsmes amatpersona ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijā, un ceturtdien viņam gaidāma tikšanās ar transporta un ārlietu ministru.

Viņu pavada ASV muitas un robežkontroles komisārs Džils Kerlikavsks.

Obamas administrācija ir atvieglojusi ierobežojumus tirdzniecībai un ceļošanai uz Kubu, bet ASV tirdzniecības embargo joprojām ir spēkā un apgrūtina abu valstu tuvināšanos.

Atsevišķās sarunās Kubā piedalās arī ASV Valsts departamenta īpašais sūtnis klimata pārmaiņu jautājumos Tods Šterns, kurš tikās ar ārlietu ministra pienākumu izpildītāju Marselino Medinu.

Šternam jātiekas arī ar zinātnes, tehnoloģiju un vides ministri Elbu Rozu Peresu un enerģētikas un dabas resursu ministru Alfredo Lopesu Valdesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!